Girişimciler Engelleri Nasıl Aşar?
Girişimci olabilmek için sermayeniz dışında daha birçok özelliğinizin de olması gerekir. Girişimcilik bir heyecan, ruh ve tutku işi olmakla birlikte girişimciler sabit yaşayan bireylerden daha fazla risk ve cesaret alma özelliğine sahiptirler.
Girişimci tatmin edici paralar kazanan ve pazardaki fırsatları değerlendirerek ürün/hizmet üreten bir kişidir. Girişimcilik aslında mükemmel bir iş fikrinizin olması ile başlar. Arkadaşlarınızla konuştuğunuz iş fikrinizi gerçekleştirmek için gerek duyduğunuz kaynaklara ve teknolojiye yönelmenizle devam eder.
Girişimcilerin İlk 3 Yılı Çok Önemli!
Yapmak istediğiniz iş ile ilgili üniversite eğitimi almış olabilirsiniz bu sizin bilgi birikiminizi geliştirebilir. Teknik alanda da tecrübe edinmemiz gerekecektir. Zanaatla uğraşan ustaların yanında öğrenip her aşaması ile ilgili deneyim kazanmayı tercih edebilirsiniz. İlgilendiğiniz konu hakkında eğitimden oluşan alt yapınızı deneyimle tamamlamak sizin yararınıza olacaktır. Belirlemiş olduğunuz girişimde sabit maliyetleri ve masrafları karşılayacak sermayenin tasarruf hesabınızda bulunması işleri sizin için kolaylaştırır.
Girişiminizin ilk 3 yılında güzel paralar kazanabilirsiniz. Yeni fırsatlar elde edebileceğinizi görmek motivasyonunuzu yükseltecektir. Ayrıca girişiminizi gerçekleştirmeden önce bir uzmanla görüşüp iş planı yapmanız ilerleyen süreçlerinizi daha net görmenizi sağlar. Girişimci planlamalarını yaparken sektördeki ve bölgedeki birden fazla işletme sahibiyle görüşebilir böylelikle hem eksiklerini öğrenir hem de rakip analizi yapmış olur.
Girişimcileri düşündüren en önemli sorunlardan biri ise doğru fayda sağlayacak ve işe yarar bir iş fikri bulmaktır. Doğru olan bir iş fikrini birçok faktör etkiler. Bunlar konum, hedef kitle, genel ihtiyaç olarak sıralayabiliriz. Çoğu girişimcinin en büyük eksikliği araştırmalarını yapmadan hızlı bir şekilde adım atmasıdır.
En önemli olan iş fikrinizin uygulanabilir olup olmadığını ve pazar araştırmasını yapmanız girişiminiz için önemli konulardan birisidir. İş fikrinizin başarılı olması için birden fazla desteğe ihtiyacınız olacak. Bu nedenle yatırımcılar, potansiyel ortaklar, müşteriler, teknoloji veya satış uzmanlarıyla konuşmak için zaman ayırdığınızdan emin olun planlamalarınızı ona göre belirleyin.
Hedef Kitleye Uygun Tanıtımlar Nasıl Yapılmalıdır?
Girişiminizin başarıya ulaşabilmesi için tanıtım çalışmalarının da güçlü olması gerekir. İşletmenizin varlığından hedef kitlenizin haberdar olması ürün ya da hizmetinizi satabilmenizin tek yoludur. Önemli gibi görünmese de hedef kitlenizin yaş aralığı da oldukça mühimdir. Eğer Y ve Z kuşağı ile ilerleniyorsa sosyal medya tanıtımları daha cezbedici olacaktır. Daha orta yaşa hitap ediyorsak eğer geleneksel tanıtımlar daha etkili olabilir.
İş fikrimizi, bölgemizi ve önceliklerimizi belirledik artık açılış aşamasına geçebiliriz. İşletmenizi açarken yalnız değilsiniz. Devlet genç, kadın ve tüm girişimcilere hibe ve düşük faizli kredi imkanı sağlıyor. Hizmet sektöründe olan girişimcilere 65 bin TL’ye kadar, üretim imalat alanlarında ise toplam 375 bin TL’ye kadar destek vermektedir. Özellikle girişimci kadınlara sağlanan ekstra destekler de unutulmamalıdır.
Yorum ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmak için yorum yapın.