Girişimcilik Desteklerine Başvurmak İçin Neler Yapılmalıdır?
Girişimcilik genellikle zor ve karmaşık bir iştir. Birçok girişim başarısızlıkla sonuçlanır, ancak başarılı girişimler sonucunda önemli yenilikler ve ilerlemeler gerçekleşir.
Girişimcilerin kurduğu yeni işletmelerin hayatta kalma oranının arttırılması nasıl sağlanır? Programa Girişimci Eğitimini tamamlamış olan girişimcilerin kurduğu ve KOSGEB tarafından belirlenen konularda faaliyet gösteren işletmeler başvurabilir.
Şartlar Nelerdir?
Girişimci destekleri faaliyet gösterilecek alanlara göre belirlenmiş olup geleneksel ve ileri girişimci destekleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Geleneksel girişimci desteği kapsamında iş kuran kişiler hizmet sektöründe yer alıp 65.000 TL ye kadar destek alabilmektedirler. İleri girişimci desteği kapsamında ise üretim imalat yapan sektörler yer almaktadır. Bu sektörde iş kuracak kişilerin alacağı destek ise makine ekipman, yazılım, kuruluş masrafları, personel giderleri ve sertifika desteği olmak üzere destek limiti 375.000 TL ye kadar çıkmaktadır.
Yazılım, web portalı faaliyetleri gibi sektörlerde yüksek teknoloji kapsamında yer almakta olup maksimum destek miktarı oranında hibe alabilmektedirler. Bu destekler tamamen geri ödemesiz olup prosedürleri doğru bir şekilde yerine getiren ve iş planı onaylanan girişimciler faydalanabilir.
Hakkınız Olan Hibeleri Kullanın!
Girişimci Destek Programına başvuru yapacak girişimcinin işini kurmadan önce geleneksel girişimci eğitimini veya İleri girişimci eğitimini tamamlaması gerekmektedir. Online olarak alabileceğiniz bu eğitimler için nasıl katılmanız gerektiğini bilmiyorsanız devlet desteklerinde uzman Kobi-Lİne danışmanları ile iletişime geçebilirsiniz.
İşletme kuruluş tarihinin girişimci eğitiminin tamamlandığı tarihten sonra olması gerekmektedir. Eğitimin tamamlandığı tarih ile işletme kuruluş tarihi aynı gün olmamalıdır. Bu nedenle eğitimin tamamlandığı tarihe dikkat edilmesi gerekmektedir. Eğitim tamamlandıktan sonra Vergi Dairesine açılış işlemleri için başvuru yapılmalıdır. Burada da uygun NACE kodu seçimi çok önemlidir. Sektörünüze uygun olmayan bir faaliyet kodu desteklerden faydalanmanıza mani olabilir.
Girişimci Destek Programından faydalanabilmek için mevzuata uygun bir şekilde proje hazırlanması en önemli şartlardan birisidir. Girişimci adaylarının uzun vadede işletmelerini ayakta tutabilmeleri, ekonomiye ve istihdama katkı sağlayabilmeleri adına devletin vermiş olduğu hibe teşviklerden yararlanmaları rekabet avantajı oluşturmaktadır. Bu bilinçle atılan adımlar işletmenizin sürdürülebilir olmasını sağlar.
Yeni bir işe atılım yaparken hibe haklarınızı kullanmayı sakın unutmayın. Tüm devlet kurumlarından alabileceğiniz destek programları hakkında bilgi almak ve kusursuz bir iş planı hazırlamak için Kobi uzmanlarından yardım alabilirsiniz.
Yorum ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmak için yorum yapın.