Devlet Desteği ile Kasap Nasıl Açılır?

Girişimci Haberleri - 30.01.2023 - 13:31 - Editör : Fuat Böge
Devlet Desteği ile Kasap Nasıl Açılır?

Faydalanmak İçin Neler Yapılmalıdır?


Kasaplığın doğuşu, eski çağ döneminde başlamıştır. Bireyler besin ihtiyaçlarını karşılamak için hayvanları kesip etlerini tüketmeye başlamıştır. Tabi hayvanı kesmek ete şekli vermek ayrı bir hünerdir ve herkes yapamaz. Sadece bu işten anlayan, eti ziyan etmeden kemiğinden ayıran hangi etin nerede kullanacağını bilen kişiler kasap olarak görev alırlar.

 

Nüfusun çoğalması tüketimi arttırıp, kasap mesleğinin gelişmesine ve kasapların çoğalmasına yol açmıştır. Kasaplık dediğimizde el becerisi olan ve soğukkanlılık gerektiren bir iş olduğundan çıraklıktan yetişme dönemi gerektirmektedir. Bu işe yeni başlayan deneyim kazanmak isteyen, deneyimli kasapların yanında işi öğrenip ustalaşma yolunda ilerler.

 

Geçmişimizden Bugüne Değişime Uğramayan Meslek!

 

Günümüzde marketlerin açılmasıyla kasap dükkânları azalmıştır. Oysaki biz bireyler mahallemizde elimizin altında hemen ulaşım sağlayabileceğimiz bir kasabımız olsun isteriz. Çevremizde bir kasabımızın olması güven ve aidiyet duygusu uyandırmaktadır. Et kesim şekli, etin kemikten sıyrılması ve bölümlere ayrılması genellikle yeme alışkanlıklarına göre değişiklik gösterdiğinden her yörenin kasabı o yörenin kuralına göre yetişmektedir.

 

Et bozulabilen, hassas bir besin olduğundan kesimini, dilimlemesini ve satışını işin bilenine yani kasaplara bırakmak en doğru yoldur. Çıraklık dönemini bitirdiğiniz işin ehli durumuna geldiyseniz genç ya da belli yaşa gelmiş bireyler kendi kazançlarını kendileri elde edip bireylerin ihtiyacı olan kasapların açılışlarını devlet destekleri ile açılış yapabilirler.

 

Alabileceğiniz Destek Limitleri!

 

Kasap mesleği desteklenen sektörler içerisinde yer alan perakende satış alanında olduğu için Geleneksel Girişimcilik Destek Programı kapsamında 65 Bin TL’ye kadar desteklenmektedir. Eğer eti işleyip yeni ürünler imal edecekse İleri Girişimcilik Destek Programı kapsamında makine ekipman desteği ile 375 Bin TL’ye kadar destek kapsamından faydalanabilmektedir.

 

KOSGEB desteğinden yararlanmadan önce yapılması gerekenler mevcuttur. Öncelikle stratejik planlama yapmamız ve nelere ihtiyacımız var bunları belirlemeliyiz. Sonrasında almamız gereken bir girişimcilik belgesi olması gerekiyor. Belge almadan işletme kuruluşu gerçekleşirse desteklerden faydalanamazsınız. Son 3 yıl içerisinde işletmesi olmayan ve belli bir oranda başka bir şirkette ortaklığının olmaması ve bir iş planı talep edilmektedir. İş yeri açacak olan girişimcilere devlet her zaman hibe, teşvik ve kredi imkânları sağlamaktadır.

 

Harcamalarınızın bir bölümünü devlet desteği ile kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Sizler de kendi düzeninizde ve kendi işinizin başında etinizi işleyip reyonunuzda satışa sunmak istiyorsanız devletin sağlamış olduğu imkânlardan mutlaka faydalanmalısınız. Güncel destek programlarından haberdar olmak, iş planınızı bir uzmanın yardımı ile hazırlamak ve doğru bir şekilde işletmenizi açmak için akredite olmuş kobi danışmanlarıyla görüşebilirsiniz.


Yorumlar (0)

Yorum ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmak için yorum yapın.

Yorum Yaz